• +38 (066) 646 1002
  • ПН-СБ 9:00-18:00

Замовити натяжну стелю у Львові: як обрати хорошу фірму

Замовити натяжну стелю у Львові: як обрати хорошу фірму

Коли потрібно замовити натяжну стелю, слід мати на увазі декілька моментів, щоб не потрапити на недобросовісних виконавців. В цій статті ми розглянемо ці нюанси, та дамо короткі та конкретні поради, на що звертати увагу при виборі фірми, яка ставитиме вам натяжну стелю.

Що ж, почнемо.

Ринок послуг і товарів завжди містив у собі небезпеку підробок та шахраїв. І на сьогоднішній день ця небезпека ніяк не зменшилася, і тому числі у Львові. І ринок послуг з установки натяжних стель не виняток.

Шахраї в першу чергу користаються бажанням клієнта заощадити, тому пропонують ціни на 20, 30, 50 а то і більше відсотків нижчі від ринкових. В результаті покупець може отримати або натяжну стелю з неякісних чи бракованим матеріалів, встановлену неякісно і з помилками, або зовсім не дочекатися стелі – «фірма» зникне після отримання авансу.

Наявність таких випадків і підштовхнула нас до створення міні-інструкції для бажаючих замовити натяжну стелю – як не потрапити на вудку шахраїв і непрофесіоналів.

Красива натяжна стеля
Будьте уважні при виборі фірми, і натяжна стеля служитиме вам багато десятків років

Звідки беруться шахраї та непрофесіонали в сфері натяжних стель

Є кілька видів установників натяжних стель:

  1. Безпосередньо виробники натяжних стель. Працюють з оптовими постачальниками, надають сертифікати якості на продукцію, мають власну команду монтажників і менеджерів по роботі з клієнтами, обладнання, складські потужності, мають офіс, юридичну адресу, сайт.
  2. Офіційні дилери – команди або фізичні особи, які пройшли навчання у фірми-виробника і мають сертифікат і інші документи, що підтверджують їх вміння і право проводити роботи по установці натяжної стелі від імені фірми-виробника.
  3. Люди, які отримали якийсь досвід в компаніях по установці натяжних стель, – менеджери, монтажники, – але втратили роботу, найчастіше в результаті безвідповідальності, неуважності або крадіжки. Саме вони і становлять найбільшу небезпеку для клієнта отримати неякісну послугу або втратити гроші, оскільки або зовсім не мають, або мають дешеве, недостатньо якісне обладнання та матеріали, і результат видають відповідний.

Як вибрати постачальника або виробника, в якого можна замовити натяжну стелю

Вибираючи виробника і / або постачальника, в яких зюираєтесь замовити натяжну стелю чи комплектуючі до неї, звертайте увагу на наявність таких моментів:

  • офіційна реєстрація підприємства;
  • наявність реального офісу та юридичної адреси (наявність цієї інформації свідчить про реальне існування фірми);
  • наявність власних складських приміщень;
  • наявність зразків матеріалів: плівок, стельових систем. комплектуючих до них;
  • наявність грамотних фахівців: менеджерів, монтажників;
  • власне обладнання та інструментарій для проведення замірочних та монтажних робіт;
  • наявність фотографій власних робіт;
  • наявність власного інтернет-ресурсу з найбільш повним обсягом інформації про компанію.

Компанії, які мають всі перераховані вище ресурси та інформацію, дорожать своєю репутацією, і тому не женуться за швидкими прибутками на шкоду якості. Адже немає кращої реклами, ніж відгуки задоволених клієнтів!

Звертаємо вашу увагу, що довговічні та безпечні матеріали для натяжної стелі апріорі не можуть коштувати копійки, а його якісна установка проводиться професійними бригадами, які отримують гідну зарплату. А тому. якщо вам пропонують установку натяжної стелі непристойно дешевше ринкової вартості, будьте вкрай уважні!

Результат роботи недосвідчених майстрів:

Брак натяжної стелі Брак натяжної стелі

Брак натяжної стелі

Напоширеніші види обману та шахрайства при замовленні натяжних стель

Натяжні стелі – оригінальний і стильний елемент інтер’єру, який набирає популярність з великою швидкістю. Але в світі бізнесу існує сумна тенденція: якщо є впізнаваний покупцеві продукт, знайдуться і ті, хто захоче поживитися за рахунок чужої слави, не докладаючи особливих зусиль. Шахраї з’являються з нізвідки, заробляють на довірливих покупцях – пропадають в невідомості.

Як можуть обдурити шахраї? Як дізнатися рівень компанії, яка займається установкою натяжних стель? Чи можна визначити якість матеріалу і чи варто довіряти закликів в стилі «найдешевші, найбільш екологічні, найнадійніші у Львові»? Це ми і спробуємо розповісти нашим читачам.

Правда і видумки про натяжні стелі: як обманюють покупців

1. Різниця вартості на сайті і при вимірі – ТОП №1

Ймовірно, ви вже потрапляли в таку ситуацію: побачили привабливу пропозицію по встановленню стелі, ознайомилися з ціною на сайті, запросили заміри… А ось тут починається найцікавіше. По приїзду замірник робить розрахунки, і виявляється, що в суму, зазначену на сайті не входила ціна за саме полотно і кріпильні матеріали до нього. І вартість установки натяжної стелі підскакує мінімум в 2 рази. Обов’язково обговорюйте цей нюанс з консультантом до проведення замірів.

2. Фірми-одноденки – ТОП № 2

Для початку давайте визначимо, що станеться, якщо вас обманом заманять в компанію-одноденку або до приватного підприємця. З величезною часткою ймовірності вам неграмотно встановлять натяжну стель, так як у таких фірм за визначенням не може бути серйозного досвіду роботи в цій сфері. За низьку вартість вам запропонують полотно найнижчої якості без будь-яких гарантій.

Колишні клієнти подібних шахраїв регулярно стикаються з результатами погано встановленої стелі, яка за короткий час провисає або рветься.

Чи намагаються вони знайти горе-майстрів? Звичайно! Але виконавців вже так просто не відшукати: місцезнаходження компанії визначити не виходить, а номери телефонів не відповідають. Фотографії якості роботи таких «фірм», ви побачите нижче, що б знати, чим це може закінчитись.

Щороку на ринку Львова з’являється 10-15 нових «компаній». Щороку стільки ж компаній зникають, не несучи при цьому гарантійних зобов’язань перед своїми клієнтами. А чи були вони насправді компаніями, чи ні? – про це ви прочитаєте в наступному топі.

3. Відсутність будь-якого сайту – тільки оголошення на OLX – ТОП № 3

Найчастіше інформації в цих оголошеннях небагато – тільки назва найчастіше неіснуючої компанії (а то і взагалі просто ім’я монтажника) та «дешеві ціни». З контактів – один мобільний, і все.

Жодна компанія, яка поважає себе та своїх клієнтів, не стане займатися подібними нісенітницями. У солідних фірм, які не один рік працюють на ринку, завжди в наявності хороший сайт з інформацією про компанію, контактними даними і прикладами робіт.

Працюють подібні сайти за наступною схемою. Шукаючи, «де подешевше», клієнт домовляється про заміри з одним з подібних майстрів. Потім на замір приїжджає майстер-приватник, який навіть не зможе вам сказати, в який «фірмі» він працює. І ставить вам сталю. А далі – як пощастить.

Добре, якщо ви залишитеся задоволені результатом. Але реальних гарантій тут немає ніяких. Найчастіше, матеріал використовується найдешевший, робота виявляється браком, і гарантійного обслуговування вам ніхто і ніколи не надасть – бригада ж безіменна.

4. 15 років на ринку!

Жодна компанія не скаже, що існує на ринку менше року. Найчастіше шахраї оперують цифрами 10, 15, 20 років. Але як таке можливо, якщо у Львові натяжні стелі з’явилися всього 12 років тому (з нині живих це були Камінс та Марісоль – і ті, і ті є в нашому огляді фірм на ринку Львова)!

Можна перерахувати на пальцях фірми, які з самого початку стали пропонувати послуги з установки натяжних стель, і працюють донині. Тому, перш ніж укладати договір з компанією, поцікавтеся тим, як довго вона працює на ринку, наберіть назву в пошуку і дізнаєтеся всю історію та відгуки.

Так ви убезпечите себе від співпраці з фірмою-одноденкою, яка в разі поломки стелі не нестиме ніякої відповідальності за свою роботу.

5. Галерея робіт

У пошуку гарної компанії ви, напевно, уважно переглядаєте фотогалерею робіт тієї чи іншої компанії. Зазвичай фотографії виглядають презентабельно і дорого. Але чи справжні вони?

В більшості випадків перед вами будуть не справжні роботи майстрів, а дизайн-макети, які ви можете зустріти на декількох сайтах одночасно. Подібні роботи з натяком на справжні натяжні стелі – обман.

Як ви думаєте, чому в більшості випадків на фото зображений стелю тільки в одному ракурсі? Чому б фірмі, яка хоче продемонструвати рівень своїх робіт, не означити стелю на 4-5 фотографіях з різного ракурсу? Все просто: ці фото беруться з мережі або з інших сайтів.

6. Екологічні полотна

Часто пропонуючи натяжні стелі “ЕКО” , шахраї роблять акцент на якості полотна, абсолютно не замислюючись, наскільки непрофесійно це виглядає. Наприклад, пропонують «найекологічніші» натяжні стелі на ринку. Природно, вироби з таким «вагомою перевагою» відразу ж злітають у ціні.

Ми знаємо, що цей трюк розрахований на психологію покупця: дороге і унікальне завжди привертає до себе увагу. Людина може прекрасно розуміти, що подібні слова – всього лише маркетинговий хід, але нічого не може зробити зі своїм інстинктом купити тільки краще. Ви завжди повинні бути напоготові і розуміти, що ризикуєте викинути власні кошти на вітер.

Натяжна стеля високої якості апріорі буде екологічною, і цей фактор взагалі не повинен позначатися на ціні. Плівки ПВХ, з яких виконано полотно, виготовляється з гіпоалергенних матеріалів, пристосованих для установки в житлових приміщеннях. Всі натяжні матеріали, ввезені в Україну з Європи обов’язково повинні мати сертифікат відповідності екологічним стандартам. Так чи варто переплачувати за те, що належить вам по факту придбання полотна?

7. «Французькі та німецькі натяжні стелі за найнижчими цінами»

Якщо вам пропонують французькі або німецькі полотна вартістю до 200 гривень, та ще й з установкою… сміливо розвертайтеся і йдіть з магазину або закривайте сайт. По-справжньому якісні полотна не можуть коштувати дешево, особливо в маленьких компаніях, які не в змозі отримати знижку від виробника через недостатні обсяги. Такі натяжні стелі – підробка.

Неякісний матеріал стелі
Стеля з неякісного підміненого матеріалу

Крім того, європейські полотна не можуть мати ширину більше, ніж 3,25 метра. Є величезна ймовірність, що матеріал виготовлявся в кращому випадку в Бельгії (це хороший варіант, але всеодно обман), в гіршому випадку – в Китаї (добре, якщо MSD – хороша фірма, погано – якщо Longwei чи інша підвальна). Справа в тому, що така ширина – нетипова для виробників Франції і Німеччини.

Вихід – до 200 грн/м² замовляйте в тих, хто чесно каже, що це китайська плівка MSD (але саме MSD). Це хороший варіант, який довго прослужить, і не коштуватиме надто дорого.

Зверніть увагу і на рівень реклами, яку випускає компанія. Всілякі дешеві і недоладні вивіски на кшталт «Натяжна стеля дешево!» відразу повинні наштовхнути вас на думку про шахрайство.

Солідна компанія виділяє серйозні суми на маркетологів, дизайнерів і рекламні фірми. І навряд чи вона буде опускатися до рівня розклеювання строкатих оголошень на стовпах, під’їздах, зупинках, ігноруючи зовнішній вигляд міста. У 99,9% з 100% за гаслами і строкатою рекламою ховаються компанії-одноденки, надіятись на яких при виникненні непередбачуваних обставин не варто.

8. «Супервигідні» акції, знижки і пропозиції

Знижка на натяжну стелю або її монтаж в розмірі 50-60% – це маркетинговий хід і пастка для довірливих покупців. Насправді, продавець штучно підвищує початкову ціну на відповідний відсоток, а потім нібито її знижує.

В результаті покупець «ковтає наживку», отримує полотно за завищеною ціною і щиро вважає, що йому дуже пощастило. Можемо сказати точно: знижка на якісні натяжні стелі ніколи не перевищує 10-20%.

«Третя стеля в подарунок» – це теж улюблений маркетологами рекламний хід. Не тіште себе надією, що компанія дійсно зробить вам третю стелю в подарунок. Будьте реалістами. Найменшу стелю вам подарують, але це буде тільки полотно, а вам доведеться оплатити всі витратні матеріали, комплектуючі та роботу монтажників.

Ці витрати, які покладуть на вас – складуть близько 80 – 85%, а саме полотно (стелю, яку вам подарують) – виявиться, що практично нічого не коштує. У підсумку ви просто купуєте третю стелю зі знижкою в 10 – 15%.

Як вибрати гідну фірму підрядника

При виборі фахівців з установки натяжних стель обов’язково звертайте увагу на наступні моменти:

1. Репутація компанії

Не варто співпрацювати з приватними монтажниками з OLX, з фірмами-одноденками, компаніями які працюють на ринку менше року. Адже в цьому випадку ви ризикуєте отримати неякісну роботу і залишитися без гарантії. Довіряти варто тільки тим фірмам, досвід роботи яких починається від 5 років? і вже мають позитивні відгуки реальних клієнтів.

2. Галерея виконаних робіт

Це закономірно: якщо компанія працює на ринку не один рік, значить, в її архівах накопичилося безліч робіт, які зазвичай демонструються на сторінках сайту. Велика кількість фотографій свідчить про те, що фірма працює, на її продукцію і послуги є хороший попит. І значить, що цій компанії можна довіряти.

3. Якісний сайт

Власний сайт з різноманітною інформацією про продукт, послугу, вартість і терміни – це явна гарантія того, що перед вами сумлінні і досвідчені фахівці. На такому ресурсі ви не тільки дізнаєтеся про компанію, послуги, що надаються, а й ознайомитеся зі справжніми прикладами виконаних робіт.

4. Офіс

Кожна поважаюча себе і своїх клієнтів компанія повинна мати не тільки сайт, але і офіс. Покупець повинен бачити не тільки красиву картинку в онлайн форматі, а й мати можливість прийти в офіс, наживо побачити галерею робіт, поспілкуватися з консультантами і вибрати потрібний варіант полотна.

До речі деякі «стельові фірми» просто вводять замовника в оману. Вони пишуть на сайті – наш офіс розташований там то – там то …. а в результаті його просто не існує. При питаннях до менеджерів – «Ми приїхали до вас, де ж ваш офіс? не можемо знайти!, вони вам дадуть відповідь – «Ми вчора переїхали» або «Ми переїжджаємо» або «Офіс ремонтується» … або щось подібне.

5. Ціна

Ніколи не робіть ставку на дешевизну. За привабливими маркетинговими прийомами, привабливими закликами і строкатою, але позбавленою смаку рекламної мішурою зазвичай ховаються шахраї. Натяжна стеля європейської якості і професійні послуги з її встановлення не можуть коштувати дешево.

6. Договір

Не довіряйте фірмам, які не укладають договір з клієнтом. Ви маєте право захищати свої права. І ви повинні вимагати укладення двостороннього договору з підрядником, в якому будуть вказані можливі ризики, вартість матеріалів і послуг, гарантія якості, терміни та інше. Перш, ніж замовити натяжну стелю, обов’язково перевірте, чи вказані в договорі реквізити компанії.

7. Сертифікати якості

Перш ніж придбати натяжну стелю, дізнайтеся чи є в компанії документи, що підтверджують якість матеріалу (сертифікат відповідності стандартам і санітарним нормам).

8. Особиста візуальна перевірка матеріалів

До підписання договору потрібно самому ознайомитися з матеріалами, які майстер буде використовувати в процесі монтажу. Поширена схема: вам пропонуються не натяжні стелі – підробка. Як це зрозуміти?

Уважно перевірте зовнішній вигляд матеріалу, відповідність відтінку і розмірів.Неякісну натяжну стелю можна відрізнити від хорошої навіть не озброєним оком – читайте детальніше в нашій статті «Вибір натяжної стелі у Львові: як відрізнити підробку від оригіналу».

Ми сподіваємося, що прочитавши цю інформацію, ви ніколи не потрапите в руки недобросовісних підрядників. Бережіть свої гроші і нерви – вибирайте тільки гідні фірми.

Зберегти/поділитись статтею:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *