• +38 (066) 646 1002
  • ПН-СБ 9:00-18:00

Яка різниця між китайськими, бельгійськими, німецькими та французькими плівками

Яка різниця між китайськими, бельгійськими, німецькими та французькими плівками

Перш ніж розглянути основних виробників натяжних стель, пояснимо, чому монтажні фірми часто замовчують країну-походження плівки.

Основних причин декілька:

  • По-перше – ПВХ плівка не маркується в процесі виробництва. Відрізнити за зовнішнім виглядом плівку для натяжної стелі виробництва відомого європейського бренду, від плівки виробленої на маловідомій фабриці в Китаї споживач не в змозі. Не шукайте на полотні звичного напису «Made in …»
  • По-друге – в гонитві за прибутком багато компаній займаються установкою натяжних стель свідомо обманюють клієнтів, намагаючись дістати замовлення. Як правило, це полягає в тому, що дешева китайська плівка продається під виглядом дорогою європейської. Сертифікати при цьому пред’являються на одну плівку, а ставиться за фактом інша. У багатьох натяжні стелі асоціюються зі словом «французькі», тому клієнт на підсвідомому рівні готовий до такого обману. Він хоче отримати «Францію» і він її «отримує».
  • По-третє – багатьох клієнтів турбує екологічні властивості матеріалу. Існує міф про те, що натяжні стелі в своїй масі шкідливі для здоров’я людини. Присутній боязнь отримати «шкідливу плівку». Простіше заспокоїти клієнта, назвавши плівку німецької або французької. Цим також користуються деякі непорядні продавці натяжних стель, в тому числі у Львові.
  • По-четверте – реєстрація компанії в тій чи іншій країні не означає, що виробництво розташоване там же. Останнім часом все більше компаній реєструються в Європі і продають під своїм брендом продукцію провідних китайських виробників (ті ж бельгійські полотна, які виготовляються на заводах MSD). Це стосується і виробників натяжних стель.

Нижче ми коротко розглянемо провідних на сьогодні світових виробників натяжних стель.

«BARRISOL» Франція

(http://fr.barrisol.com/)

Заснована в 1967 році. Законодавець моди у виробництві ПВХ натяжних стель з гарпунною системою установки. Постійні інновації в системах кріплення і типах полотен роблять стелі натяжні стелі виробництва цієї компанії одним з провідних брендів на ринку натяжних стель в Європі і Америці.

«RENOLIT» Німеччина

(http://www.renolit.com/corporate/en/)

Компанія RENOLIT була заснована в Німеччині більше 65 років тому. До теперішнього моменту на 30 виробничих майданчиках працює близько 4500 співробітників по всій Європі. RENOLIT група є світовим лідером у виробництві високоякісних полімерних плівок і супутніх товарів, плівка для стель – лише невелика частина асортименту її продукції. Максимальна ширина виробленої ПВХ плівки для натяжних стель – 200 см.

«PONGS» Німеччина

(http://www.pongs.de/ru/)

Заснована в 1910 році в Менхенгладбасі-Рейдте хлопкоткацкая фабрика PONGS, починаючи з її передачі сімейного бізнесу Адама Лаутенбаха в 1967 р, поступово стала одним з провідних світових виробників і друкарів текстильних і плівкових матеріалів для оформлення видовий реклами та декорування. У Німеччині знаходяться потужності з виробництва тканинних натяжних стель під брендом «Deskor». Виробництво ПВХ плівки для натяжних стель (Lackfolie, Mattfolie) за неофіційною інформацією знаходиться в КНР. Максимальна ширина тканинних стель PONGS – 650 см, плівкових – 270 см.

«ALKOR DRAKA» Франція

(http://www.alkordraka.com/)

Логотип Alkor Draka Компанія Alkor Draka – компанія з більш ніж 60 річною історією, виробник гнучких ПВХ-плівок для широкого промислового застосування і різних ринків збуту. Продукція компанії це плівка для натяжних стель, захисні покриття, пакувальні матеріали, покриття для басейнів, проекційні екрани. Має у своєму розпорядженні заводами і торговими представництвами в Нідерландах і у Франції. Якісна ПВХ плівка. Основний асортимент представлений в рулонах шириною 130 см. Також є плівки шириною до 240 см.

«EXTENZO» Франція

(http://www.extenzo.com)

Логотип Extenzo Французька компанія Extenzo займається виробництвом і продажем пластикових вікон з 1977 року. Має власне виробництво. За більш ніж 30 років існування компанії асортимент продукції постійно розширюється. Добротне ПВХ полотно. На території пострадянського простору продукція цього виробника зустрічається досить рідко. У Росії офіційним представником Extenzo є компанія Міал-С. В Україні офіційних представництв компанії (станом на 2015 рік) немає. Ширина полотна 200 см.

«CLIPSO» Франція

(http://www.clipso.com/ru)

Незважаючи на те що це досить молода компанія заснована в 1997 році, вона зуміла зайняти лідерські позиції у виробництві тканинних натяжних стель з максимальною шириною до 510 см. Компанія займається виключно тканинними натяжними стелями, пропонуючи також свою оригінальну систему кріплення. Можна сказати що це законодавець моди в цій галузі. Стелі з ПВХ плівки не виробляє. Clipso – мабуть найякісніше тканинне полотно. При цьому його вартість досить висока.

«PTMC» (Polyplast Trading & Manufacturing Company) Бельгія

(http://ptmc-polyplast.be/)

Завоювала «високу популярність» так як більшість різних стель виробництва КНР позиціонуються недобросовісними продавцями в Україні під цим брендом. На сайті компанії навіть є заява з цього приводу. Компанія розміщує виробничі потужності в Китаї (на . Якщо говорити про оригінальну продукцію, то компанія зарекомендувала себе з хорошого боку, вироби її мають стабільно високу якість. Ширина плівки досягає 500 см, що дозволяє встановлювати безшовні натяжні стелі в великих приміщеннях.

ПВХ плівки китайського виробництва

В нас зустрічаються плівки двох китайських виробників:

MSD

Плівки дійсно хорошої якості, які на практиці мало чим поступаються європейським. Такі стелі можна сміливо замовляти. Більше того, деякі європейські марки насправді виготовляють свою продукцію на заводах MSD (в першу чергу це бельгійські марки).

Longwei

Бюджетний Китай з мінімальною ціною та нікудишньою якістю. Цього виробника варто уникати, тому що стелі не мають жодних сертифікатів, запах не вивітрюється, і через декілька років гарантовано провисають.

Загалом по Китаю просто запитайте монтажників, якої саме фірми плівку вони використовують. Якщо MSD або G-line (останні в нас практично не зустрічаються, тому на їх опису не зупинялися) – можна замовляти. Якщо завод не називають, або це Longwei – краще замовити десь в іншому місці.

 


В силу досить високої вартості і малої ширину, ПВХ стелі європейського виробництва на сьогодні займають близько 3-5% ринку. Основна маса натяжних стель – китайського виробництва. Цього не потрібно боятися. Потрібно тільки проконтролювати, щоб це були плівки від MSD, і щоб вам не продали безіменний Китай під видом Європи. Як це проконтролювати – читайте в статті «Як відрізнити підробку від оригіналу». Також вам може допомогти огляд фірм на ринку Львова, які займаються натяжними стелями.

Зберегти/поділитись статтею:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *