• +38 (066) 646 1002
  • ПН-СБ 9:00-18:00

Натяжна стеля у ванній кімнаті – поради щодо підбору та фото

Натяжна стеля у ванній кімнаті – поради щодо підбору та фото

Натяжна стеля у ванній кімнаті є дуже правильним рішенням. Колірна гамма і великий асортимент фактур плівки дозволять вам створити справжній витвір мистецтва у себе в ванній.

Особливості вибору

Залежно від ваших фінансових можливостей на будівельному ринку є різні виробники натяжних стель. До них відносяться компанії Китаю, Німеччини, Франції, Бельгії. Найбільш якісними є німецькі і французькі натяжні стелі. Далі, за якістю йдуть бельгійські плівки. А найдешевшими є стелі китайського виробництва.

Перед тим як здійснити вибір виробника натяжної стелі, слід мати на увазі, що плівка французького і німецького виробництва має ширину не більше двох метрів. Тому якщо ваша ванна кімната має великі розміри, то слід зробити зшивання плівки. Натяжні стелі інших виробників мають шириною плівки до 4 метрів. Ми вважаємо, що це дуже важливий фактор при виборі натяжної стелі.

Наступним критерієм служить кольорова палітра плівок. Дуже важливо, щоб тон стелі гармоніював з усім приміщенням, доповнював дизайн ванної кімнати.

Головні критерії вибору кольору натяжної стелі у ванну кімнату:

  • Вибір відтінку в тон керамічній плитці. Багато покупців дотримується саме цього критерію. Таке рішення є стандартним і виглядає красиво, але приміщення стає звичайним. А так хочеться, щоб ванна кімната виглядала оригінально.
  • Вибір кольору під тон фризу. Якщо фриз має той же відтінок, що і кахельна плитка, а ще й стеля підібрати в тій же кольоровій гамі, то все зіллється в одну масу. Вдалим рішенням буде поєднання стелі з фризом, а плитку з кахля тоді слід відобразити в іншому кольорі.
  • Підбір тону під колір сантехніки і меблів. Варто враховувати, що в основному сантехнічне обладнання має біле забарвлення, тому не бажано використовувати білу плівку. За цим правилом можна здійснювати вибір плівки стелі, якщо керамічна плитка та сантехніка або меблеві вироби представлені в різних колірних відтінках.
  • Підбір кольору в залежності від тону декоративних елементів. Якщо в декорі ванної кімнати ви використовували горизонтальну або вертикальну смугу контрастного кольору, то стелю можна підібрати в тон з цією смугою. Таке приміщення буде виглядати сучасно і оригінально.
  • Вибір кольору в залежності від забарвлення підлогового покриття. Щоб візуально розширити приміщення ванної кімнати, стеля та підлога повинні бути представлені в протилежних кольорах. Цей прийом часто використовується професійними дизайнерами , щоб збільшити малу або невелику ванну кімнату.

Варіант темної стелі для ванної

Вимоги до якості і переваги

Використання у ванній кімнаті натяжної стелі набирає все більше популярності, адже він чудово підходить для цього приміщення, а недоліків зовсім не має. Хіба що можна відзначити тільки один мінус, який полягає в тому, гострі і ріжучі предмети можу його пошкодити.

Натяжна стеля має багато переваг, які дозволяють використовувати його саме у ванній кімнаті.

До них відноситься:

  • Вона не боїться води і підвищеної вологості. Цей плюс є головним у виборі цього виду стелі. Плівка натяжної стелі не тільки не змінює своїх властивостей при підвищеній вологості, але також зможе вберегти приміщення від затоплення зверху. Натяжна стеля здатний витримати дуже великий обсяг води виходячи з того, що один квадратний метр здатний утримати до ста літрів води. Якщо раптом станеться затоплення ванної кімнати зверху, то всю воду утримає плівка і перетвориться в міхур. Потім потрібно тільки проколоти його, щоб спустити воду, і плівка стане на своє місце;
  • Довгий термін експлуатації. Якщо правильно провести монтаж натяжної стелі, то навіть стеля китайського виробництва може прослужити 15 років. Протягом довгих років ваша стеля буде виглядати ідеально, ви забудете про можливість осипання штукатурки або про те, що може потріскатися фарба;
  • Величезні можливості з естетичної точки зору. Різноманітність плівок дозволяє прикрасити будь-який дизайн ванної кімнати. Можна використовувати глянсовий або матовий стеля, однотонний або задіяти кілька колірних тонів. Також величезною популярністю користується стелю з малюнком, який наноситься за допомогою фотодруку. Такий малюнок стане родзинкою ванної кімнати і прекрасно впишеться в будь-який стиль. Якщо простір ванної досить велике, то можна використовувати натяжна стеля в кілька рівнів;
  • Не вимагає особливого догляду. Для натяжних стель характерним є наявність антистатичних властивостей, тому на них не залишається ні пилу, ні бруду. А щоб провести очищення, досить звичайної вологої губки або м’якої ганчірки;
    монтаж натяжної стелі здійснюється досить просто. Якщо у вас є всі необхідні інструменти для його монтажу, то можна його установку виконати самостійно без залучення професіоналів;
  • Перед монтажем натяжної стелі не треба вирівнювати поверхню. Все що знадобиться перед монтажем плівки – це спорудження каркаса.

Матеріали виготовлення

Для виготовлення натяжних стель використовується дуже міцна плівка з полівінілхлориду, яка натягується на кріпильний каркас. Плівка ПВХ має переваги і недоліки у використанні.

Основні плюси матеріалу ПВХ:

  • Здатність витримувати великі навантаження, при цьому не змінюючи своїх властивостей. Протікання води від сусідів зверху не зіпсує ваш ремонт. Ви можете самостійно відкачати воду, після чого стелю повернеться в свій первозданний вигляд. А можна зв’язатися з бригадою, яка виробляла монтаж вашого стелі, і працівники швидко усунуть всі наслідки затоплення.
  • ПВХ має величезну кольорову гаму текстур і забарвлень, так що натяжна стеля чудово підкреслить і прикрасить будь-який дизайн інтер’єру ванної кімнати. Все залежить від вашого смаку і вибору. Стеля може бути матовий або глянсовий, перфорований, дзеркальний, тиснений, шовковий, шкіряний, мармуровий, імітувати деревину або штукатурку і багато інших матеріалів.

Незначні мінуси матеріалу ПВХ:

  • Стеля з ПВХ не встановлюється в неопалюваних кімнатах, тому що при температурі менше п’яти градусів він втрачає свої властивості і тріскається.
  • Невелика ширина полотна сприяє тому, що для великих ванних кімнат матеріал склеюють, в результаті можуть бути помітні шви. Вони є практично непомітними. Якщо використовувати плівку з сатину, то швів, взагалі, невидно.

Величезною популярністю користуються безшовні натяжні стелі. Вони виготовляються з поліестеру, який додатково просочують поліуретаном. Матеріал натягують також на каркас. Безшовний натяжна стеля дуже схожий на пофарбований.

Переваги безшовних натяжних стель:

  • Безшовний натяжна стеля застосовується в неопалюваних приміщеннях , так як здатний витримати температуру до мінус сорока градусів. Дуже затребуваним стелю є на лоджіях і балконах, або на дачах, де взимку ніхто не живе, а тому приміщення і не опалюється.
  • Ширина полотна досягає трьох метрів , а цієї довжини практично завжди вистачає для стелі ванної кімнати, так що про шви можна забути.
  • При монтажі безшовного стелі не використовується теплова гармата. Він монтується холодним способом в заздалегідь встановлений стельовий багет.

Недоліки безшовних натяжних стель:

  • Невеликий асортимент кольорової палітри і текстур. В основному ці стелі можуть бути в білому, бежевому, чорному, салатовий або сірому кольорі.
  • Після затоплення безшовний стелю вимагає повної заміни. Якщо протікання невелике і його вчасно ліквідувати, то є шанс, що це не позначиться на властивостях плівки. Але великого затоплення на величезній площі він не витримає.
  • Тільки сухе прибирання є прийнятною. Про використання мокрих ганчірок слід забути.

Установка – послідовність монтажу

Провести монтаж натяжної стелі самостійно досить складно, практично неможливо, тільки через використання при монтажі спеціального обладнання. Технологія монтажу є досить простий, але варто приділити особливу увагу інструментам для проведення цих робіт. Не кожен може похвалитися наявністю таких інструментів, як газова гармата або перфоратор. Ще необхідна наявність саморезоверта, болгарки, дрилі і спеціальних шпателів. Так що краще поступитися монтаж натяжної стелі професіоналам.

Натяжна стеля у ванній

Послідовність установки натяжної стелі має кілька етапів:

Для початку слід здійснити монтаж профілю. Його установка проводиться тільки в рівні горизонту. Варто взяти до відома кілька важливих моментів:

  • кріплення профілю до стіни повинен здійснюватися кожні 10-15 см;
  • в кутах профіль тільки можна надрізати і згинати, повне розрізання не потрібно робити;
  • щоб скріпити стики профілів використовується спеціальна металізована стрічка;
  • всі стики профілю, які були обрізані, слід добре зачистити, а також видалити задирки.

Якщо ви хочете створити освітлення на стелі у ванній кімнаті, то необхідно провести закладку необхідних деталей і попередньо провести розводку електропроводів.

  • Для монтажу точкових світильників використовується спеціальне кільце із пластику, яке кріпиться до стелі пластинами. Кріплення повинні знаходитися в просторі стелі.
  • Тепер можна натягувати стелю. Для початку його підвішують за кути, а потім слід газової гарматою нагріти повітря в приміщенні.
  • Після розм’якшення плівки, її слід прикріпити по периметру профілю. Щоб заправити всі кути і середини всіх сторін, використовується шпатель. Якщо залишається ненаправленная плівка, то її слід поділити навпіл і знову заправити в профіль. Так відбувається пресування натяжної стелі в профіль.

Останнім етапом монтажу натяжної стелі є установка багетів по периметру профілю. Це все відбувається досить просто і швидко. Пресування багета в профіль перекриває з’єднання плівки стелі з усіма стінами.

Як не допустити помилок при монтажі?

Існує кілька моментів, на які варто звернути увагу, щоб не допустити помилок при монтажі натяжної стелі. В першу чергу слід бути особливо акуратним з електропроводкою, адже ванна кімната має багато електричних приладів. Проводка завжди знаходиться за керамічною плиткою. Тому при установці профілю слід бути дуже уважним, щоб не зачепити проводку.

Особливу увагу слід приділити висвітленню. Світильники слід розміщувати рівномірно, тоді на стелі не буде сірих плям.

Догляд

Натяжна стеля не потребує особливого догляду. Його плівка не збирає пил, на ній не залишається конденсату. Якщо все-таки десь і утворилося брудна пляма, то його легко видалити за допомогою звичайної м’якої ганчірки. Вона може бути сухою або трошки зволоженою водою.

В очищенні стелі не можна використовувати абразивні миючі засоби, а також забороняється застосування залізних мочалок або ріжучих предметів. Вони все можуть пошкодити покриття натяжної стелі, створити подряпини.

Поради дизайнера – колірні рішення, модні тенденції

Використання натяжної стелі у ванній кімнаті дозволить вам втілити будь-яку фантазію. Дуже оригінальним рішенням є використання багаторівневої натяжна конструкції, на кожному рівні якої можна встановити ряд світильників. Така стеля допоможе створити яскраве освітлення у ванній.

Існує багато дизайнерських рішень для декорування стелі у ванній кімнаті. Наприклад, можна створити зоряне небо , для якого використовується особливе поєднання світильників.

Також для дизайну натяжних стель можна застосовувати фотодрук. Будь-який малюнок стане родзинкою ванної кімнати.

Щоб правильно підібрати колір для натяжної стелі, слід прийняти до відома той факт, що для малих ванних кімнат не рекомендується використовувати теплі тони, як червоний, жовтий або помаранчевий. Ці кольори візуально зменшують висоту приміщення. А ось холодні відтінки, як синій, фіолетовий або блакитний, допоможуть розширити кімнату, а стеля приміщення буде здаватися вище, ніж є насправді.

Щоб створити гармонію у ванній, потрібно повторити яскраві кольори стелі на різних елементах приміщення. Наприклад, можна використовувати один тон для стелі та підлоги, або підкреслити відтінок натяжної стелі за допомогою підбору штор в тон.

Останньою модною тенденцією є установка відображають натяжних стель. Цей варіант відмінно підходить для малих приміщень, так як глянцева поверхня оптично збільшує приміщення, роблячи його світліше.

Для класичного стилю краще використовувати матовий натяжна стеля. До цього типу прекрасно підійде безліч світильників, так що ви можете покладатися повністю на свій смак.

Варіанти освітлення

Якщо правильно встановлені отвори в натяжній стелі, то монтаж світильників не займе багато сил і часу. Для того щоб запобігти розбіжність полотна під час вирізання отворів під освітлення, слід приклеїти пластикове кільце під заставної деталлю. Потім серединка кільця вирізається, а в отвір відбувається закладка точкового світильника.

Для ванної кімнати по якості й естетиці найкращим варіантом для обробки стелі стане використання конструкції натяжної стелі. Він буде служити вам довго і створить затишну атмосферу ванного приміщення.

 

Матеріал взято з сайту: www.o-vannoy.ru

Зберегти/поділитись статтею:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *